Translate

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Ikea-tuunaus: Sermi


Kodissamme on taas vaihtaneet huonekalut paikkaa, osa kalusteista on päässyt kiertoon ja muutama uusi ja vanha kaluste muuttanut meille.
Esikoistyttö täyttää kohta 10-vuotta, joten tultiin siihen lopputulokseen että hänen on aika saada oma huone. Maanittelin miestä siihen että oltaisiin rakennettu ruokailutilaan väliseinä  ja keskimmäinen olisi saanut siitä huoneen, mutta toistaiseksi ruokailutila saa olla paikallaan sillä keksin toisen ratkaisun. 
Esikoinen sai muuttaa meidän makuuhuoneeseen ja meidän sänky muutti tyttöjen entiseen yhteiseen huoneeseen minkä jaamme nyt keskimmäisen kanssa. Päivisin keskimmäinen saa olla huoneen valtias, mutta yöllä me valtaamme huoneesta puolet. Sovimme lapsen kanssa että meidän sänky ei ole päivisin mikään yleinen pomppulinna ja rauhan takaamiseksi halusin vielä varmistaa asian selkeällä rajauksella, joten päätin hankkia sermin.
Valmista tilanjakajaa/sermiä meidän tarpeisiin ei löytynyt joten keksin tehdä sen Ikean Mulig -vaatetelineestä johon ompelin verhon. Verhossa on Ikean virkattuja kukkia koristeena. (Kuvassa nuppineuloilla kiinni koska en ole vielä ehtinyt niitä ommella.)

Lisää tyttöjen uusista huoneista myöhemmin!


5 kommenttia:

 1. Hyvä idea. Kesti hetken, kun tajusin, mistä tuo oli tuunattu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Leena. Sermi on ollut jo kovassa käytössä, milloin tilanjakajana, milloin lasten majojen seinänä jne.

  VastaaPoista
 3. Aivan loistoidea sermiksi, ja edullinen ratkaisu! Olen miettinyt kivannäköisiä tilanjakajavaihtoehtoja koululuokkaani (opetan syksyllä kolmasluokkalaisia) ja tämä kyllä pääsee toteutukseen. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle :) Tämä on kyllä edullinen sermiratkaisu ja ollut meidän kodissa toimiva.

   Poista