Translate

perjantai 30. tammikuuta 2015

Putkiremontti Osa 6 Tyrmistys

No niin, nyt on ensimmäiset pettymykset ja tyrmistykset koettu putkirempan tiimoilta...( Ja näitähän varmasti matkan varrelle mahtuu..) Eilen kävi putkiprojektin päätyyppi tekemässä huoneistokatselmuksen ja kun tuli puheeksi kaakelit, kysyin  pikkuvessan kaakelivaihtoehdoista. Niin mitä kuulin, pikkuvessaan ei uusita pintoja, ainoastaan putket ja ehkä pytty ja allas. Ok, ehkä, siis ei varmaa. Joo miten mä olen ollut siinä käsityksessä että myös vessa rempataan koska aiemmissa kosteusmittauksissa juuri sieltä on löytynyt kosteutta ja lattialla vilistää sokeritoukkia.
Eli ohje yksi, mene kaikkiin taloyhtiön kokouksiin vaikka olisit töissä tai reissussa tai sairaana.. siis jos haluat kysyä jotain. Älä luota puolison, naapurin tai kumminkaiman tietoon. Kysy itse. Älä oleta mitään. Säästyt pettymyksiltä.
Jos nyt jotain hyvääkin. Niin ainakin voimme siis käyttää omaa vessaa sen aikaa kun kylpyhuonetta remontoidaan. -Niin ja olihan sekin tietysti ihan hauskaa että sen putkityypin mielestä meidän pikkuvessa oli hienon erilainen :D
Kyselin myös kylpyhuoneen kalustevaihtoehdoista, ilmeni että vaihtoehtoja on tasan yksi ja siitäkään ei ollut kuvaa. Aika oleellinen tieto kuitenkin, haluan tietää alanko hommaamaan kalusteita itse vai tyydynkö urakoitsijan vaihtoehtoon. -Lupasi toimittaa mallikappaleet nähtäväksi. Hyvä!
Muuta narinaa, putkiremppahan tulee maksamaan meidän osalta n. 40t. eli paljon. Siksi koen oikeudekseni narista minua häiritsevistä ratkaisuista. Esim. pintavetoina vedettävistä putkista ei ole muuta haittaa kuin esteettinen haitta ja se on aika iso. Putkikotelot tulevat kulkemaan eteisessä ja keittiössä ja varsinkin keittiön osalta ne tulevat näyttämään ihan törkeän rumilta.  Kylppärin ja vessan osalta putket kulkevat katossa ja kattoa lasketaan sen verran että putket mahtuvat piiloon. Mutta se kattomateriaali, oikeasti,  se on kuultovalkoiseksi lakattua paneelia. Siis hyi hitto, tämä on 70-luvun betonikerrostalo ja tänne laitetaan paneelikatto! No, onhan tässä sulattelemista, mutta pikkuvessa-asiaa en aijo niellä ihan tuollaisenaan, vaadin uutta kosteusmittausta ja olen todellakin pettynyt jos sille ei tehdä mitään muuta kuin uusitaan ne putket ja saadaan se kamala paneelikatto.
Tuossa vielä kuva käytävästä, putkikotelot eivät käytävää kaunista, mutta siellä nyt on se ja sama kun eipä tuolla käytävässä muutenkaan tule hengailtua. Mutta samanlaiset, tosin hieman pienemmät tulevat siis myös eteisen ja keittiön kattoon, että vaikka pintavetona tehtävä remppa onkin halvempi ja nopeampi kuin perinteinen niin parhaalla tahdollakaan ei voi sanoa että se olisi jotenkin tyylikäs tai kaunis tapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti