Translate

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Terveisiä asuntomessuilta!

Käväistiin pyörähtämässä Vantaan asuntomessuilla. Samalla tuli testattua uusi kehärata ja voi pojat, kyllä pääsee nyt näppärästi lentokentälle että tässähän tuli vallan matkakuume. Mutta niihin asuntomessuihin...
Paljon oli mielenkiintoisia kohteita. Itseäni kiinnosti tietysti kerrostaloihmisenä kerrostalokohteet. Pieniähän ne asunnot olivat, makuuhuoneet tällaisessa 70-luvun kerrostalossa asuvalle vaikuttivat vallan koirankopeilta, hädin tuskin huoneeseen mahtuu normaalilevyinen parisänky ja muuta sinne ei sitten mahdukaan. Mutta parvekkeet olivat ihanan tilavia ja jossakin kohteessa oli sellainen jännä palvelusisäänkäynti, eli tavallaan tuulikaappi mihin esim. postipoika voi jättää ovikoodia käyttämällä paketin pääsemättä muualle asuntoon. Tosin näkisin tällaisen kerrostalon tuulikaapin muutenkin kätevänä säilytyspaikkana esim. pyöräilykypärille, skeittilaudoille ym.
Kerrostaloissa viehätti myös erilaiset julkisivuratkaisut, väriä ja kuvioita! Ei mitään ankean harmaata
betoniseinää..
Yksi kerrostalokaksioista oli sisustettu 1980-luvun tyyliin. Monia tuttuja esineitä löytyi omastakin lapsuudesta.
Vast´ikään putkiremontin läpi käyneenä, minua kiinnosti tietysti myös kohteiden kylpyhuoneet. Hauska idea pikkuvessaan oli iso valokuvatapetti. Valokuvatapetteja näkyi jonkin verran myös makuuhuoneissa.
Vaikka monessa messukohteessa olikin aika vaalea, harmaa, tai muuten vain "väritön" sisustus, niin värikkäitä kohteitakin löytyi yllättävän paljon. Hauska idea löytyi kahdesta  lastenhuoneesta, muuten valkoiset seinät, mutta katto oli maalattu rohkeasti tehostevärillä, punaisella tai vihreällä!
Mitäs muuta jäi mieleen... Monessa kohteessa oli käytetty sisustuksessa taidetta, vaaleaa sisustusta oli piristetty värikkäällä teoksella. Jonkin verran näkyi sisäikkunoita ja ovina oli käytetty liukuovia. Ehdottomasti haluaisin liukuovet omaan unelmakotiini!
Jos pitäisi valita messuilta jokin oma suosikki. Niin se olisi kohde nro. 22, Hulppea, selkeän tilava Lakka Laine. Talossa oli tilaa, isot ikkunat, mahtava terassi ja jokaisen makuuhuoneen yhteydessä  oma kylppäri.  Wow!






Tähän loppuun vielä kuva ovelasti sisustetusta olohuoneesta. Tunnelma kuin 60-luvun mustavalkokuvassa lukuunottamatta värikästä taulua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti